Een Op De Drie A Vier Kinderen Is Al Allergisch!!

Met deze blog wil ik u veel informatie omtrent allergieёn geven. Ervaringen uitwisselen om kennis op te bouwen rondom allergieёn. Dit met als doel zelfhulp te creёren. Immers u kent uw kind of uzelf het beste. Om niet afhankelijk van anderen te zijn. Informatie met betrekking tot gezond wonen en gezond leven. Hypoallergeen en natuurlijk. Informatie met betrekking tot dieёten, allergieёn, oorzaken, klachten, mogelijkheden van behandelingen, innovatief en preventief. U inbreng is hierbij zeer belangrijk. Ik nodig u daarom uit om deel te nemen aan dit blog.

Mijn Achtergrond

Door mijn beide kinderen, Alex en Donata, die allebei allergisch waren kwam ik al vroeg met de problemen omtrent allergie in aanraking. Als baby was Alex meteen na de geboorte heel erg allergisch. Hij kreeg borstvoeding tot ruim twee jaar mede doordat het niet lukte om hem op de gewone voeding over te zetten. Op alles reageerde hij met ezceem en ontzettende jeuk, oa. op rijstebloem, de fruithapjes en groenten. De voeding hebben we heel voorzichtig, in kleine stapjes aan de hand van een dagboekje, onder begeleiding van een diëtiste uitgebreid. Hij kreeg een aangepast dieet. Stoffen waar hij niet tegen kon werden geëlimineerd.

Alex sliep erg slecht, werd bij het minste of geringste wakker en huilde erg veel. Lange wandelingen en zelfs autoritten om hem stil en aan het slapen te krijgen hebben we gemaakt. Het gaf veel stress en had tevens ook effect op je relatie en je gezin. Een ultieme test kun je het wel noemen. Wanhopig werd je er van en je voelde je soms zo machteloos. Mede door de vele zorgen. Het koste iedereen dan ook veel energie. Als je terug kijkt vraag je je af hoe je in hemelsnaam die beginjaren bent doorgekomen. Je werd echt geleefd hierdoor.

Alex is allergisch voor peulvruchten, vis, tomaat, paprika, kruiden oa. kaneel en peper, chocolade, koemelk, soja, en kleur- en conserveringsmiddelen. Van chocolade, kleur- en conserveringsmiddelen werd hij erg druk en hyper, leek hierdoor soms wel ADHD achtig. Ook reageerde hij op eten wat ik had gegeten tijdens de borstvoedingsperiode. Als baby had hij eens een nieuwe spijkerbroek gekregen. Nadat ik hem deze voor het eerst had aangetrokken begon hij ineens als een gek te krijsen en te rollen. Toen ik de broek weer uitdeed werd hij weer rustig. Bleek dat het kwam door de verfstoffen in de broek. Dat verwacht je toch niet. Of die keer toen we op vakantie waren en er vlakbij een koeienstal was. Door de ammoniaklucht verergerde zijn astma en werd hij zieker en zieker. Ook kreeg hij steeds meer jeuk en had last van zijn eczeem en allergieën. Een geweldige vakantie. Bij allergieën moet je daarom constant alert en attent zijn. Maar vooral op je gevoel en je ervaring afgaan. Vaak boven de goedbedoelde adviezen want jij kent hem immers het beste en weet hoe hij reageert.

Voor behandeling gingen we naar de huisarts en zochten tevens de alternatieve sector op. De medicijnen die de reguliere medische wetenschap geeft hebben veel bijwerkingen en onderdrukken mijns inziens de oorzaak waarna het op een dieper niveau weer naar buiten komt oa. in de vorm van astma. Je doet alleen wat aan symptoombestrijding en lost de oorzaak niet op. Via via kwamen we terecht bij een chinese dokter in Rotterdam. Deze schreef zalf voor op basis van kruiden. We schrokken ons lam toen we het bericht lazen in de krant dat deze dokter opgepakt was omdat hij hormonen in deze zalf stopte. De rede juist waarom we bij hem kwamen. Nu begreep ik ook de witte plekken op de huid van onze kinderen. Wat bedrogen voelden we ons. Helaas bevinden zich overal oplichters en fraudeurs. Hoezo eerlijke en oprechte zorgverlening.

Door de allergie zijn we veel bewuster geworden van de rotzooi en toxische stoffen die er in ons eten, leefmilieu, leefwijze, gezondheidzorg en samenleving zitten. Waar we ons helemaal niet bewust van waren. Door de allergie ben je genoodzaakt je gedrag, leefwijze, eetpatroon en omgeving helemaal aan te passen. Maar ook jezelf te informeren en te onderzoeken in relatie met ervaringen en reacties. Zo verergerde ik ook door mijn patronen en gedrag zijn manier van omgaan met zijn allergie en dus ook indirect zijn allergie. Toen ik me hier bewust van werd en verschillende andere patronen letterlijk bij mijn ouders, in ons gezin en bij onze kinderen, gecopieёrd zag worden werd het voor mij duidelijk dat ik dit niet wilde. Dat ik dit wilde doorbreken. Dit was voor mij de reden om Avatar te gaan doen. Om aan de slag te gaan met mezelf. Om eerlijk te zijn naar mezelf en naar de ander toe. Een zeer krachtige cursus in zelfontdekking, zelfopbouw en zelfrealisatie.

Als ik momenteel de berichten hoor dat een op de drie kinderen al allergisch zijn, dit aantal alleen maar stijgt, maak ik me grote zorgen. Nu Oosteuropa en het Oosten onze leefwijzen en voedingswijzen overnemen zie je daar de allergieёn in aantal snel toenemen. Veel te weinig wordt er stilgestaan tijdens de ontwikkeling van produkten bij het effect op onze gezondheid. Dit zou toch een eerste criterium moeten zijn. Kostprijzen, winsten en belangenverstrengeling spelen hier echter wel een belangrijke rol in.

Onze zorg voor onze volgende generatie en hun toekomst zou hierin toch voorop moeten staan. Zodat zij ook nog een menswaardig bestaan zullen hebben. Echter het is veelal kort door de bocht beleid zonder enige visie. De regering zou hier een veel duidelijkere rol in moeten spelen met strengere regelgeving waarbij gezondheid op de eerste plaats komt.

Innovatie, nieuwe technieken en een andere gezondheidzorg zijn hierbij wel noodzakelijk om een andere 21 eeuw te creeёren. GlobalCreativeEconomy biedt hierbij een grote kans. Een nieuwe manier van ondernemen. Het loslaten van oude systemen die niet meer werken. Uitgaan van nieuwe innovatieve ideeen en kansen. Elkaars kracht zien en versterken door samenwerking. Elkaar niet zien als concurrent maar als partner, waardoor er een een community ontstaat met alle voordelen en kansen van dien. Een mooie aanvulling hierbij is cradle to cradle.

Met vriendelijk groet,

Petra Meijer-Huibers

donderdag 18 september 2008

Schimmel In Huis Een Risicofactor

Schimmels in uw woning duiden op een veel te hoog vochtgehalte en onvoldoende verluchting. Maar let op: deze ongewenste gasten zijn niet enkel schadelijk voor uw woning, maar ook voor u. Bepaalde schimmels kunnen immers gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral bij zwangere vrouwen, kleine kinderen en oudere personen…
Hoe kunt u schimmel bespeuren en bestrijden? Welke risico's voor de gezondheid? Schimmel in huis kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Sommige schimmels kunnen immers problemen veroorzaken zoals irritaties, verergering van astma, allergische reacties (huidontsteking, neusverkoudheid, chronische bronchitis) en overgevoeligheid. Hoofdpijn, vermoeidheid en geheugenverlies kunnen eveneens voorkomen. Zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen, evenals personen met gezondheidsproblemen aan de luchtwegen of een verzwakt immuunsysteem lopen nog meer risico als zij aan deze schimmels worden blootgesteld.

Hoe kunt u ze opsporen?
De meeste woningen zijn besmet met schimmels van het type Cladosporium, Aspergillus, Stachybotrys, Penicillium, Alternaria, Chaetomium. Schimmel kan eender welke kleur hebben: zwart, wit, rood, oranje, geel, blauw of paars. Zo vormt de Stachybotrys kleine zwarte of groenzwarte kolonies.
Een muffe of aardachtige geur verraadt de aanwezigheid van schimmels. Ze geven echter niet allemaal een geur af. Zelfs zonder geur getuigen vochtplekken, vochtigheid of tekenen van een waterlek van problemen met het vochtgehalte en is er een kans op het verschijnen van schimmels.
Er kunnen ook vlekken in huis opduiken die niet toe te schrijven zijn aan schimmels. Zo kunnen vlekken op het tapijt dicht bij de elektrische radiator veroorzaakt worden door vervuiling van buitenaf die de woning binnendringt. Een ander voorbeeld zijn roetvlekken of –deeltjes, afkomstig van de rook van een kaars of een sigaret.
Witachtige mousse op vochtige muren kan dan weer te wijten zijn aan muurkanker.

Wat kunt u doen?
U kunt de vorming van schimmels vermijden door onder meer de vochtigheidsgraad onder controle te houden, uw woning tamelijk droog te houden en handelingen te vermijden die veel vocht met zich meebrengen:
- Verlucht uw huis 's morgens en 's avonds gedurende 10 à 15 minuten zodat het vocht buiten kan.
- Vergeet ook niet uw meubels te verluchten.
- Met behulp van een thermometer-hygrometer kunt u het vochtgehalte bepalen. Probeer dit onder de 50 % te houden bij een temperatuur van 20 °C.
- Herstel waterlekken in muren en plafonds.
- Droog uw wasgoed niet aan een wasdraad in huis, maar in de droogtrommel of u buiten aan een waslijn.
- Open tijdens en na uw douche of bad de badkamerramen. Een ventilatiesysteem kan ook helpen.
- Doe tijdens het koken een deksel op uw potten en pannen.
- Gebruik tijdens het koken ook altijd de afzuigkap.
Bron: test-aankoop.be

Geen opmerkingen: